logo
logo

عناب چیست و خواص عناب 

عناب میوه درختچه‌ای متوسط است که ارتفاع آن تا ۱۰ متر نیز می‌رسد.

 عناب اکثرا در مناطق گرمسیر و خشک میروید و دارای برگ های  کوچک  و سبزرنگ، بدون کرک است.

 و با ظاهری تخم‌ مرغی ، میوه عناب دارای خواص دارویی بسیار زیادی است، اوایل سبز و گرد بوده و پس از رسیدن قرمز رنگ ، زیتونی شکل و چروک می‌شوند.

عناب را «خرمای قرمز» و «خرمای چینی» نیز می‌نامند.

 پروش اولیه اصلی این درخت به درستی مشخص نیست ولی چنین تصور می‌شود که رویشگاه طبیعی آن به نظر در آسیای جنوبی  بین لبنان، جنوب غرب افغانستان، شمال هند ، شبه جزیره کره و جنوب و مرکز چین است و خراسان جنوبی را قطب تولید عناب کشور ایران می‌دانند.

عناب
درباره میوه عناب

 میوه عناب

میوه عناب دارای خواص طبی متعددی است و در مکاتب طب سنتی کشورهای مختلف جایگاه ویژه ای برای کمک به سلامت و درمان بیماری ها دارد. با ما در این بخش همراه باشید تا با فواید عناب بیشتر و بهتر آشنا شوید .

خواص-عناب

خواص بسیار مفید عناب از منظر طب سنتی

عناب از میوه های بسیار مفید است که علاوه بر خواص تغذیه ای دارای موارد استفاده زیادی به عنوان یک گیاه دارویی است و خواص آن به شرح زیر است :  
– عناب خشک بهتر از عناب تازه است و طبیعت معتدل متمایل به سرد دارد . حرارت بدن  را فرو می نشاند و خنک است، عناب تازه مانند میوه های دیگر مصرف می شود و اثر ملین دارد .
– حضرت علی (علیه السلام) فرموده اند :عناب خواب آور است و بی خوابی را برطرف می کند و تب را می برد هسته عناب خواب آور است خستگی شدید را برطرف می کند رشد موی سر را زیاد می کند.
–  جویدن برگ تازه عناب به دلیل وجود ماده ساپونین در برگها حس چشایی را موقتا مختل می کند و از این خاصیت برای عدم احساس مزه نامطبوع بعضی داروها می توان استفاده کرد .
– عناب هم میوه ای خوشمزه است و هم دارویی گیاهی موثری به شمار میرود .
– این میوه به افزایش وزن بدن کمک میکند ، قدرت ماهیچه ها را زیاد نموده و بنیه بدن را افزایش میدهد .در داروهای چینی این میوه به عنوان ماده ای مقوی در فعال ساختن جگر و درمان کم خونی استفاده میشود .
تاثیر شگفت انگیز عناب بر روی بدن
عناب
عناب
–  میوه های خشک شده آرامبخش ،ضد سرطان ،ضر بیماری های تنفسی ،تب بر ،مسکن ، اشتها آور ، بند آورنده خون ومقوی هستند . 
– عناب بدلیل داشتن لعاب زیاد نرم کننده سینه است 
– ملین است مخصوصا اگر آنرا با آب و یا شیر بجوشانید. 
– عناب آرام کننده اعصاب است .
–  خواب آور است و بیخوابی را برطرف می کند.
–  جوشانده پوست درخت عناب داروی ضد اسهال است .
–  آسم وتنگی نفس را برطرف می کند .
–  کم اشتهایی را برطرف می کند .
– کسانی که قند دارند روزی 5 دانه عناب بخورند.
–  این میوه تصفیه کننده خون بوده و به هضم غذا کمک میکند.
 
–  ریشه گیاه در درمان سوء هاضمه مفید است . 
–  جوشانده ریشه به پودر تبدیل می شود وبرای زخم ها ودمل های کهنه مفید هستند. 
–  آب عنا ب با کاهو برای درمان سرطان مفید است برگهای آن بند آورنده خون و تب بر هستند.
–  برگهای آن بند آورنده خون وتب بر هستند . 
–  برگهای آن به شکل ضماد در درمان ادرار بندی به کار گرفته میشود. 
–  جوشانده عناب برای سرفه و درد سینه  و گرفتگی صدا مفید است .
–  برای برطرف کردن ورم چشم ، عناب را به چشم بمالید 
–  دستگاه هاضمه را تقویت می کند .
–  حافظه را تقویت می کند .
 –  عناب در درمان نامرتب بودن ضربان قلب ،خستگی اعصاب ،عرق شبانه و تعرق زیاد بدن استفاده میشوند . 
ارزش غذایی و ویتامین های عناب

این میوه منبع خوبی از ویتامین C و حاوی مقادیر قابل ملاحظه ای مواد معدنی است. همچنین دارای پروتئین، کربوهیدرات و مواد معدنی کلسیم، فسفر، آهن، کاروتن، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین و فلور می باشد. در ضمن حاوی پکتین (به عنوان کلسیم پکتات) به عنوان فیبر محلول موثر در کاهش چربی و قند خون است. چربیکمی دارد. نسبت اسیدهای چرب اشباع نشده به کل چربی در میوه عناب بالا است، بنابراین متخصصین تغذیه می توانند عناب را به عنوان بخشی از رژیم غذایی توصیه نمایند.

خواص عناب