logo
logo

کٌنجد

   

 

واردات ویژه کٌنجد سوپر ممتاز و ممتاز کنجد قهوه ای یک دست شیرین بوجاری شده از بهترین مناطق ومحصولات افغانستان باروغن دهی و ارده شیرین و فراوان به همراه ضایعات کم .

 

             

از مبدأ کشورهای  : سودان ، افغانستان ، پاکستان ، هند

ٌکٌنجد

کُنجِد که سمسم و جلجلان هم نامیده می‌شود،گیاهی است از رده دولپه‌ای‌های پیوسته گلبرگ که سردسته تیره کٌنجدها است.

این گیاه یک ساله‌است و ارتفاعش بالغ بر یک متر است. قسمت فوقانی ساقه‌اش پوشیده از کرک است ولی قسمت‌های تحتانی آن عاری از کرک است. برگ‌هایش در قسمت قاعده به‌طور متناوب و در قسمت‌های انتهایی ساقه به‌طور متقابل قرار گرفته‌است و پهنک برگ‌ها بیضوی و دراز و نوک تیز است و در قسمت قاعده ساقه پهن‌تر از قسمت انتهایی است. گل‌های آن که به‌طور منفرد و در کناره برگ‌های قسمت انتهایی ساقه قرار دارد، شامل قطعات پنج تایی به هم پیوسته‌است و تعداد پرچم‌ها ۴ عدد است. میوه‌اش کپسولی و محتوی دانه‌های کوچک مسطح و بیضوی است. دانه‌های کٌنجد به سبب دارا بودن روغن قابل استخراج تنها قسمت مورد استفاده گیاه است. کٌنجد همانند زرشک از گیاهان سودآور و استراتژیک برای کشت در دوره‌های خشکسالی است. لازم به ذکر است که روستای بندقیر از استان خوزستان به عنوان قطب تولید کنجد ایران شناخته می‌شود.

خواص عجیب کٌنجد چیست؟

کٌنجد در طول سال قابل دسترسی است و بسته به انواع آن در رنگ های مختلف به ویژه سفید، زرد، سیاه و قرمز یافت می شود.

دانه های ریز، پهن و بیضی شکل کٌنجد، طعم مطبوع و خوشایندی به بیشتر غذاهای آسیایی می‌بخشد و از اجزای اصلی تاهینی (Tahini) و شیرینی خوشمزه‌ی خاورمیانه یعنی حلوا (Halva) است.

تاهینی، خمیری تهیه شده از دانه‌های آسیاب شده‌ی کنجد است.

کٌنجد منبع غذایی بسیار با ارزشی است. علاوه بر این که منبع خیلی خوبی از منگنز و مس است. از نظر کلسیم،

منیزیم،

آهن،

فسفر،

ویتامین B1 ،

روی و فیبرهای غذایی نیز منبع ارزشمندی به شمار می‌رود.

خوردن یک قاشق غذاخوری کٌنجد، موجب تامین 14 درصد از نیاز کلسیم خانم‌ها شده .

کٌنجد

به علاوه مصرف 2 قاشق غذاخوری آن رساندن 5 میلی‌گرم روی را به بدن خصوصاً پوست و مو و ناخن‌ها آسان می‌کند.

 

خواص عجیب و شگفت انگیز کٌنجد

حتما می‌دانید که کٌنجد چربی بسیاری دارد اما این چربی از نوع گیاهی و چند باندی است.

این روغن دارای اسیدهای چرب ضروری است که در ساختمان پوست به عنوان یک جز اصلی محسوب می‌شوند .

در صورتی که کمبودی از این مواد مغذی ایجاد نشود، پوست کاملاً یکنواخت و نرم و لطیف به نظر می‌رسد. جالب است بدانید که وجود همین چربی‌هاست که اگر با یک منبع پروتئینی دریافت شود (کٌنجد به همراه چربی، پروتئین قابل توجهی دارد) به ترمیم موهای آسیب دیده پرداخته و از خشکی بیش از حد این عضو نیز جلوگیری می‌کند. موجب راحتی افرادی می‌شود که سال‌هاست از خشکی مو رنج برده و همواره از شانه زدن و رنگ کردن موهای خشکشان می‌هراسند

فیبرهای غذایی موجود در کٌنجد باعث چه چیزی می‌شود؟

  •  کاهش کلسترول خون در انسان
  •  حفاظت سلول های کبدی در مقابل آسیب های اکسیداتیو
  • پیشگیری از فشارخون بالا در تحقیقاتی که بر روی حیوانات آزمایشگاهی انجام شده است.
  •  افزایش ذخیره ی ویتامین E در حیوانات
کٌنجد

نمونه بار

  نمونه بار

روی: حفظ سلامت استخوان ها

به دلیل تاثیر روی در چگالی املاح معدنی استخوان، به مردان سالمند توصیه می شود غذاهای غنی از “روی” را به طور مرتب در برنامه‌های غذایی خود بگنجانند.

  • آکنه را کمتر می‌کند.
  •  از نازک شدن موها جلوگیری می‌کند و مانع ریزش موها خصوصا در خانم‌ها می‌شود.
  • در ضمن به دلیل توام شدن این ماده مغذی با ویتامین E این اثرات صد چندان شده و می‌توان از خواص ضدچروک و سفیدکنندگی (ضدلک) این ویتامین استفاده کرد.

مس به دلیل حضور در بسیاری از سیستم های آنزیمی ضد التهابی و آنتی اکسیدانی، نقش مهمی در کاهش درد و رفع التهاب در بیماری‌های آرتریت روماتوئید دارد.

علاوه بر آن در فعالیت نوعی آنزیم موثر است که برای اتصال کلاژن و الاستین مورد نیاز است.

کلاژن و الاستین در ساختار، قدرت و قابلیت ارتجاع رگ های خونی، استخوان ها و مفاصل مهم هستند.

همچنان که ذکر شد کٌنجد منبع خوبی از منیزیم است.

در ضمن اگر می‌خواهید مقدار زیادی از کنجد خام را به مدتی بیش از یک سال نگهداری کنید ، باید آن‌ را در داخل ظرف شیشه‌ای خشک و درب‌دار و دور از هر گونه رطوبت و قرار گرفتن در معرض نور خورشید ذخیره نمایید. همیشه به خاطر داشته باشید که در تکرار هر توصیه و عادتی زیاده‌روی نکنید حتی اگر این توصیه از سوی متخصصین مهم تلقی شود.

واردات انواع کٌنجد توسط گروه تخصصی مه یاس 

از مبدأ کشورهای  : سودان ، افغانستان ، پاکستان ، هند